Ποια λουλούδια ταιριάζουν στο ζώδιό σου

Λουλούδια και ζώδια: ποια είναι τα πανέμορφα στολίδια της φύσης που εναρμονίζονται με τη δική σου αστρολογική ενέργεια και ποια λουλούδια μπορείς να προσφέρεις στα πρόσωπα που σε ενδιαφέρουν, ανάλογα με το ζώδιό τους.

Εδώ και αιώνες, οι αστρολόγοι και οι θεραπευτές συνδέουν τον φυτικό κόσμο με τους πλανήτες και τα ζώδια. Ακόμα και ο Ιπποκράτης έδινε σημασία στο πότε είχε γεννηθεί κάποιος, για να συνδυάσει τη θεραπεία του με τα κατάλληλα βότανα. Τα φυτά, σαν ζωντανά πλάσματα, έχουν τη δική τους ενέργεια που μπορεί να εναρμονίζεται με τη δική μας περισσότερο ή λιγότερο. Αυτές οι συνδέσεις δεν είναι τυχαίες. Ορισμένα λουλούδια και φυτά ανθίζουν όταν ο ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο που τους αντιστοιχεί. Οι ασφόδελοι, για παράδειγμα, ανθίζουν στο διάστημα των ζωδίων του Κριού και του Ταύρου. Σε άλλες περιπτώσεις τα φυτά έχουν ορισμένες ιδιότητες που τα συνδέουν με τα ανάλογα ζώδια. Τα νούφαρα και οι λωτοί είναι υδρόβια, και σχετίζονται με τον Καρκίνο και τους Ιχθείς, ζώδια του Νερού.
Με βάση αυτό τον μικρό οδηγό μπορείς να δεις ποια φυτά σου ταιριάζουν περισσότερο, να περιβάλλεσαι από εκείνα που εναρμονίζονται με την αστρολογική σου ενέργεια, και να τα έχεις στο σπίτι, το μπαλκόνι ή τον κήπο σου. Ίσως επίσης και να θέλεις να ενισχύσεις μέσα σου κάποιες ιδιότητες που χαρακτηρίζουν άλλα ζώδια, οπότε μπορείς να «δανειστείς» τα δικά τους φυτά.
Αν το δεις και πιο σύνθετα, με βάση τον Αστρολογικό Χάρτη σου, αν για παράδειγμα επιπλέον από τον Ήλιο σου, έχεις πολλούς πλανήτες σε ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος), πιθανόν να έχεις καλύτερη ισορροπία αν προσθέσεις στο περιβάλλον σου και φυτά που συνδέονται με τα γήινα ζώδια, Ταύρο, Παρθένο και Αιγόκερω. Και αντίστροφα. Αυτό ισχύει και με τα ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς) σε συσχετισμό με τα ζώδια της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης).

louloudia

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Να ποια είναι αναλυτικά τα λουλούδια και τα βότανα που εναρμονίζονται με το κάθε ζώδιο.
ΚΡΙΟΣ
Νάρκισσος, ζέρμπερα, γκυ, αλόη, κρανιά, ασφόδελος, υάκινθος, αγιόκλημα, κάκτος, γεντιανή, χρυσάνθεμο, μοσχομπίζελο, βασιλικός.
ΤΑΥΡΟΣ
Μαργαρίτα, κρίνος, ασφόδελος, ορχιδέα, τριαντάφυλλο, άνθη πορτοκαλιάς, δελφίνιο, πασχαλιά, τριφύλλι, φασκόμηλο, θυμάρι, κισσός.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Γαρίφαλο, γεράνι, λίλιουμ, αζαλέα, αγιόκλημα, κρινάκια, βέρβενα, χιλιόφυλλο, ρείκι, μαϊντανός, λεβάντα, φτέρη, βαλεριάνα.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ανθούριο, ζέρμπερα, ίριδα, γιασεμί, λευκό τριαντάφυλλο, νούφαρο, χρυσάνθεμο, ορτανσία, νεροκάρδαμο.
ΛΕΩΝ
Ηλιοτρόπιο, κόκκινο τριαντάφυλλο, παπαρούνα, κατιφές, παιώνια, ντάλια, χαμομήλι, δεντρολίβανο.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Μαργαρίτα, ορχιδέα, ροζ γεράνι, αζαλέα, πανσές, χρυσάνθεμο, άνθη κερασιάς, μυρτιά, λεβάντα, ρείκι, μάραθος, μαϊντανός.
ΖΥΓΟΣ
Κρίνος, ίρις, ροζ τριαντάφυλλο, μαργαρίτα, γαρδένια, βιολέτα, ιβίσκος, άνθη μηλιάς, θυμάρι, άγρια φράουλα, μέντα.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ορχιδέα, ροδόδεντρο, γλαδιόλα, χρυσάνθεμο, ζέρμπερα, βιολέτα, ιβίσκος, παιώνια, γεράνι, κάκτος, ευκάλυπτος.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Άνθη ροδακινιάς, νάρκισσος, γαρίφαλο, ροζ τουλίπα, παιώνια, τριανταφυλλάκια, αμάραντος, μανόλια, πικραλίδα, φασκόμηλο.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Νάρκισσος, ανεμώνη, γαρίφαλο, πανσές, καμέλια, μανόλια, γιασεμί, κρινάκια, γκυ, σύμφυτο, κισσός.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γαρίφαλο, άγριο τριαντάφυλλο, ροδόδεντρο, μυγκέ, γλαδιόλα, ορχιδέα, τουλίπα, άνθη ροδακινιάς, άνθη μηλιάς.
ΙΧΘΕΙΣ
Ορτανσία, γλυσίνα, γιασεμί, βιολέτα, νάρκισσος, λωτός, ρείκι, νούφαρο, πασχαλιά, ζίνια, γυψόφυλλο.