Παντελίδης : αιτία θανάτου η υπερβολική ταχύτητα

Ο τραγουδιστής και η συνοδηγός του αναφέρεται ότι δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, ενώ αμφιβολίες έχουν οι αστυνομικοί και για το τρίτο άτομο της παρέας που επέβαινε στο πίσω κάθισμα του οχήματος. Αξιωματικός της τροχαίας δήλωσε πως τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος θα χρειαστούν αρκετή χρονικά διαδικασία για να διεξαχθούν.
Προς το παρόν, τα συμπεράσματα των Αρχών είναι πως το όχημα είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα - μεγαλύτερη από αυτήν που θα του επέτρεπε να έχει τον έλεγχο του αυτοκινήτου -, οπότε μόλις εισήλθε στην μοιραία στροφή (στην έξοδο από τον πρώην Ανατολικό Αερολιμένα προς τη Λ. Βουλιαγμένης με κατεύθυνση την Αθήνα), το όχημα βγήκε εκτός πορείας του και ανετράπη.
Ειδικοί πραγματογνώμονες της Τροχαίας έχουν μεταφέρει το όχημα σε ιδιωτική μάντρα κοντά στο νεκροταφείο της Γλυφάδας προς εξέταση, ενώ μελέτη της υπόθεσης έχει αναθέσει σε πραγματογνώμονα και η οικογένεια του τραγουδιστή.
 
Από σήμερα ξεκινούν οι πρώτες αυτοψίες και θα ζητηθεί και η βοήθεια της αντιπροσωπείας ώστε να συμπεριληφθεί ή να απορριφθεί στην πραγματογνωμοσύνη τυχόν μηχανική βλάβη του οχήματος. Το σώμα του Παντελή Παντελίδη θα περάσει από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τοξικολογικό και ιστολογικό έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί τυχόν κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας όμως, όπως συνηθίζεται, θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες έως και έναν μήνα από τώρα για να γνωστοποιηθούν.
 
Η μοναδική κατάθεση που έχει καταφέρει να πάρει η τροχαία ήταν από την 21χρονη κοπέλα που καθόταν πίσω, η οποία είναι ελαφρώς τραυματισμένη και ήταν σε μερική θέση να μιλήσει για το δυστύχημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μόνο που μπόρεσε να πει, καθώς εμφάνισε ασθενή μνήμη εξαιτίας του σοκ που βρίσκεται, και θα επανεξεταστεί αργότερα, είναι πως θυμάται τον τραγουδιστή να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του ακριβώς τη στιγμή που προσπάθησε να πάρει την στροφή και παρά τις προσπάθειές του να το επαναφέρει, το βαρύ όχημα ανετράπη και εξετράπη της πορείας του.