Στην Αθήνα σχεδίασαν οι τρομοκράτες τις επιθέσεις των Βρυξελλών;

Ο Χαλίντ ελ-Μπακραουί φέρεται να πέρασε από την Ιταλία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015 

Από την Ιταλία με προορισμό την Ελλάδα φέρεται να πέρασε το καλοκαίρι του 2015 ο Χαλίντ ελ-Μπακραουί, ένας εκ των καμικάζι που αιματοκύλισαν την 22α Μαρτίου το μετρό των Βρυξελλών, σύμφωνα με πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

Λίγες ημέρες αργότερα είχε περάσει από το λιμάνι του Μπάρι με προορισμό την Αθήνα και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που συνελήφθη στις Βρυξέλλες λίγες ημέρες πριν χτυπηθούν το μετρό και το αεροδρόμιο.

Επιπλέον εντοπίστηκαν χάρτες του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ σε διαμέρισμα στο Παγκράτι όπου διέμενε ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπαούντ, οργανωτής των επιθέσεων στο Παρίσι, και διατυπώνονται εικασίες πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών μπορεί να σχεδιάστηκαν το καλοκαίρι του 2015 στην Αθήνα.

Σύμφωνα πάντα με το δίκτυο Sky Italia, στις 8.25 της 23ης Ιουλίου ο Χαλίντ ελ-Μπακραουί έφθασε στο αεροδρόμιο του Τρεβίζο με πτήση της Ryanair προερχόμενη από τις Βρυξέλλες. Το αεροπορικό εισιτήριο είχε αγοραστεί με πιστωτική κάρτα στο όνομα Αμντεραχμάν Μπεναμόρ. Στο check in των Βρυξελλών ο Ελ Μπακραουί έδωσε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Την επόμενη ημέρα, 24 Ιουλίου, το όνομα του Χαλίντ ελ-Μπακραουί βρίσκεται στη λίστα επιβατών πτήσης που αναχωρούσε στις έξι το πρωί από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας με προορισμό την Αθήνα. Την νύχτα της 23ης προς 24η Απριλίου διέμεινε στο ξενοδοχείο Courtyard Marriott στο αεροδρόμιο της Βενετίας.

Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Αυγούστου, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ περνούσε από το λιμάνι του Μπάρι προς την Πάτρα και εικάζεται ότι ίσως το καλοκαίρι του 2015 «γεννήθηκε» το σχέδιο των επιθέσεων που αιματοκύλισαν στις 22 Μαρτίου τις Βρυξέλλες.