Τα μυστικά του... πολλαπλού οργασμού: Τι έδειξε σχετική έρευνα

Ο γυναικείος οργασμός είναι ένα από τα άλυτα μυστήρια της επιστήμης. Οι επιστήμονες λοιπόν προσπαθούν να ρίξουν περισσότερο φως σε αυτό το μυστήριο με νέες έρευνες. Μια από αυτές λοιπόν μαρτυρά τα μυστικά των πολλαπλών οργασμών.

Πάνω από 2.000 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 95 ετών πήραν μέρος στη δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας OMGYES. Η πλατφόρμα αυτή σχεδιάστηκε για να δώσει απαντήσεις στο πολύπλοκο θέμα του οργασμού.

Από αυτές τις γυναίκες, οι 1.055 απάντησαν σε μια σειρά από "καυτές" ερωτήσεις για να συνταχθεί η Έρευνα της Γυναικείας Ικανοποίησης (Study of Women’s Sexual Pleasure).

Κυρίως θέμα της μελέτης ήταν ο πολλαπλός οργασμός και πώς μπορεί μια γυναίκα να τον πετύχει. Το 47% από αυτές είπαν πως απολαμβάνουν πολλαπλούς οργασμούς κατά τη διάρκεια του σεξ. Οι περισσότερες όμως τόνισαν πως χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές για να πετύχουν το δεύτερο οργασμό σε σύγκριση με τον πρώτο.

Η έρευνα έδειξε επίσης πως πολλές από τις γυναίκες που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να φτάσουν σε έναν δεύτερο οργασμό αισθάνονται ότι τα γεννητικά τους όργανα είναι υπερβολικά ευαίσθητα μετά τον πρώτο οργασμό και επομένως είναι αδύνατο να επιτευχθεί περαιτέρω διέγερση.
Αυτό βέβαια δεν είναι ακριβές. Ο πολλαπλός οργασμός είναι δυνατός εάν μετά τον πρώτο οργασμό οι κινήσεις είναι πιο αργές, λιγότερο άμεσες και λιγότερο δυναμικές.

Αμέσως μετά τον πρώτο οργασμό, το 53% των γυναικών που πετυχαίνουν έναν ακόμη επιστρέφουν σε κινήσεις που εφάρμοσαν αρχικά κατά την ερωτική επαφή. Δηλαδή επικεντρώνονται σε λιγότερο ευαίσθητες περιοχές του σώματος ή επιβραδύνουν το σεξουαλικό ρυθμό. Έτσι, ξαναφτιάχνουν την οργασμική εμπειρία μεταβάλλοντας ελαφρώς τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν για να πετύχουν τον πρώτο οργασμό. Αρκετές από τις γυναίκες είπαν πως για να έρθουν σε δεύτερο οργασμό, μετά τον πρώτο διαχειρίζονται το σώμα τους σαν να είναι ένα εντελώς διαφορετικό σώμα, ένα σώμα με διαφορετικές προτιμήσεις.